Over dit blog

Wat is Brabant(s) en wie zijn Brabanders? Voor Noord-Brabanders in Nederland, Antwerpenaren, Brusselaars, inwoners van Vlaams en Waals Brabant is dit verschillend, maar velen van hen hebben een beeld bij wat Brabant betekent. Al sinds het ontstaan van het hertogdom  bestaan er verschillende ideeën over wat Brabant is of zou moeten zijn.

In dit blog doen we verslag van opmerkelijke zaken die we tegenkomen in ons onderzoeksproject De verbeelding van een territorium. Constructies en representaties van laat middeleeuws Brabant. In dit project ontrafelen we de verschillende, maar soms ook overlappende, opvattingen over wat precies het hertogdom Brabant voorstelde in de ogen van de vorst, de adel en de stedelijke elites in de late middeleeuwen. Hoe kreeg het territorium vorm en hoe werd het gerepresenteerd door middel van verschillende media?

Dit blog is bedoeld voor een breed geïnteresseerd publiek. Ons wetenschappelijke blog met artikelen, geplande evenementen en literatuurverwijzingen vind je hier.

We zien uit naar jullie reacties, suggesties en bijdragen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s